Partille IF SC

Storvinst i premiären!

Äntligen dags för seriepremiär! För motståndet stod Partille som har tippats i botten av årets serie, men som gjorde det bra i höstas och klarade sig kvar i 6A. Gamlestadsvallen var skottad och hälften av alla strålkastarljus fungerade.
Vi kom med årets hittills starkaste trupp och följande elva från start: Philip - Rinman, Omar, Glenn, Ali - Richard, Johan, Toffis, Agge - Tobbe, Robin Mycket stark bänk med Jojje, Törnkvist, Söderqvist, Oliver och Itian.
Härlig lokalfotbollskänsla inför match då Philip har glömt sin ena doja och kommer på att han har en polare nära Gamlestadsvallen som typ borde ha ungefär samma skostorlek. Han får skjuts dit av Söderqvist och dyker upp 5 min innan match och börjar värma. Domaren å sin sida värmer i bilen och går ut 3 min innan matchstart. Det börjar dyka upp lite folk och vi kanske har tvåsiffrigt som kollar på. Svårt att säga då inte alla lämnar bilarna pga kylan. Skadade Hoang och Saman är där hursomhelst och Kevin tar hand om kameran och måste ha fryst ordentligt vårklädd som han var.

FÖRSTA HALVLEK
Matchen och säsongen blåses igång! Första 10-15 minutrarna är riktigt svaga av oss. Positionsspelet, närkampsspelet och passningsspelet är under all kritik. Dessutom så tar vi fel beslut hela tiden. Trots detta så skapar Partille ingen målchans. Det blir lite inlägg som mest och några fasta, men vi fredar oss och Philip är ute och plockar ett par bollar med pondus. Kanske var det premiärnerver, men vi börjar äta oss in i matchen och med kreativiteten vi besitter så kommer vi alltid att skapa chanser, det vet vi. Inga dåliga chanser heller. Robin är igenom ett par ggr liksom Agge men mål blir det inte. Inte förrän Agge tar sig igenom på högerkanten och spelar in till Toffis som enkelt gör 1-0! Detta i minut 17. Matchbilden är sig ganska så lik och vi fortsätter att skapa rena lägen, men dominerar inte bollinnehavet så mycket som vi vill. Robin har bra läge, Agge träffar stolpen ur ingen vinkel alls, Itian har ett kanonläge och Toffis är ensam med Partilles sköne målis som gör en räddning med foten.
Spelmässigt ingen jättebra halvlek av oss, men vi kunde samtidigt haft ledningen med 3,4-0 utan att det hade varit konstigt.

ANDRA HALVLEK
Vi tar tag i taktpinnen i andra och fortsätter skapa mycket chanser. Våra byten i matchen får önskad effekt och ger oss skön energi matchen igenom. I minut 62 får Robin till ett skott som målvakten släpper retur på och Itian gör en lång löpning för att hinna först på returen(han har antagligen snappat upp vårat tjöt om returer på sidan), vänder och slår enkelt in 2-0! Skönt med det målet då uddamålsledningar är sköra.
4 minuter senare slår Johan en djupledspass som Robin sin vana trogen löper på och sätter dit 3-0! Nu tar Partille slut helt och sista 20 minutrarna är en chanskavalkad mot deras mål. Två av dom mest minnesvärda chanserna är Olivers kanonavslut som Partilles målvakt gör en helt fantastisk benparad på och Itians helt sanslösa framspelning som Oliver gör en nästan lika sanslös löpning på, rundar målvakten men avslutar utanför. "Kunde varit GaFF:s snyggaste mål" utbrister kameraman Kevin.
Istället så är det Rinman som gör ett sällsynt besök i motståndarstraffområdet, får en pass från Itian och säkert stöter in 4-0! Rinmans första tävlingsmål sedan 2016.
Toffis skojar lite och passar Tobbe som gör ett klassiskt "Tobbe-mål" där han knorrar in bollen i bortre krysset, 5-0! Tobbe skulle också haft en straff tidigare, men domaren vinkade avvärjande.
Omar vill in och göra mål nu, men vem vill inte det. Oliver rinner igenom och blir solklart fälld och lagom till premiären får vi årets första straff. Tobbe utsedd som straffskytt och han gör inget misstag, 6-0!
Johan slår ännu en djupledsboll som Oliver löper fint på och hinner före målvakten precis(taskigt av Johan att slå den så hårt) och stöter in den till 7-0! men blir samtidigt massakrerad av målvakten. Lite Schumacher från VM 82(?). Googla.

SAMMANFATTNING
Underbart att starta säsongen med en seger! 7 mål framåt och nollan bakåt. Vi gör ingen fantastisk match, långtifrån, men skapar ju samtidigt säkert 25 lägen och släpper knappt något bakåt. Ytterbackarna växer in i matchen och äger den i andra halvlek. Mittfältet får slita mycket och täcka stora ytor men gör det beundransvärt. Våra kreativa spelare är just kreativa. 6 olika målskyttar dessutom. Vi får vara nöjda, men kommer att bli bättre.
I och med denna seger så bröts den negativa rekordsviten på 7 raka tävlingsmatcher utan vinst(Partille, Pushers, Bergsjö IF, Sveakurd, Tollered, Gårda och Stenkullen).
Dessutom, vi har aldrig förlorat en seriepremiär!

Matchens GaFFlar:

Itian: Gör sin klart bästa match i precis rätt läge. Oerhört rörlig och alltid spelbar. Fin touch och bra beslut. Dessutom mål och ass.

Oliver: Gör det mesta rätt. Är väldigt bra på att ta rätt beslut i situationerna. Också en härlig rörlighet och grym teknik. Mål och fixad straff och med lite flyt hade det kunnat bli mer.

Ali: Första halvlek är väl godkänd. Men i andra dominerar han fullständigt. Offensiv i sitt försvarsspel och med en minnesvärd Nesta-brytning. Sen har han ju sin härliga passningsfot och blick.